Lehozták a csillagokat a szinkronúszó lányok

 A szinkronúszó szövetség szakmai szakfelügyelő bizottsága által felállított csillagrendszer célja, hogy egységes, optimális képzési rendszerben készítsék fel gyermek és utánpótlás sportolóikat, elősegítve azzal a magyar szinkronúszó sport eredményességét, színvonalasságát.

Szombaton (2017.04.01) a második ilyen alkalom (csillagverseny) volt arra, hogy az egyesületek sportolói teljesítsék a csillagrendszerben meghatározott szintek feladatait. Három csillagblokk teljesíthető, amely három különböző korosztályt, három különböző szintet jelent. Minden egyes blokknak része a szárazföldi feladatok végrehajtása, az úszástudás felmérése, és a sport specifikus szinkronúszó feladatok, kötelező elemek teljesítése is.

Nagy Lili, Horváth Boglárka, Krasznai Lilla és Szöllősi Vivien már februárban az első adandó alkalommal, az év első csillagversenyén teljesítették az első két csillagblokk feladatait.

Április elsején a Tüske csarnokban és annak uszodájában azonban a lányok felülmúlták saját maguk és edzőik elvárásait! Krasznai Lilla, Nagy Lili, Horváth Boglárka iszonyatos erőbedobással, koncentrációval és mentális helytállással szerezte meg a 3. és egyben utolsó csillagjukat is. Tulipán Anna korábbi kihagyásai miatt, most egyszerre szerezte meg a 3 csillagot, mely óriási teljesítmény Tőle.

Maguk a feladatok sem egyszerűek, de mindet egy napon, ugyanolyan odafigyeléssel, erővel és kitartással bírni még nagyobb kihívás egy utánpótlás korú versenyzőnek (de még idősebbnek is)! De mint látjuk nem lehetetlen! 

Gratulálunk a lányoknak, nagyon büszkék vagyunk Rájuk és Ők is azok lehetnek magukra!

Lehozták a csillagokat a szinkronúszó lányok - Áprilisi verseny résztvevői

Áprilisi verseny résztvevői