Budapest Open

 A júliusi vizes Világbajnokság tesztversenye volt a június 1-4 között megrendezett Budapest Open, a Duna Arénában. A versenyen való indulás feltétele a serdülő szintidő teljesítése volt, így külön öröm, hogy egyesületünket 13 versenyző képviselhette. A versenyen 52 egyesület, 321 versenyzője vett részt. Ausztriából, Vietnamból, Svédországból, Szlovákiából, Horvátországból és Litvániából is érkeztek úsztók.

A négynapos rendezvényen tesztelték az uszoda akkreditációs rendszerét, versenyzői útvonalait, a biztonsági szolgálatot valamint az önkéntes segítők munkáját. A szervezők megfigyelték a versennyel kapcsolatos eszközök (a rajtpisztoly, az időmérők és a kijelzők) működését, biztosították a TV közvetítést valamint a technikusok egy gyors kötélcserét is modelleztek két versenyszám között.

Versenyzőinknek óriási élményt jelentett a 3m mély versenymedencében úszni és átélni mindazt, amivel egy ilyen rangos verseny lebonyolítása jár. Hatalmas öröm volt váltócsapatainknak, hogy érmet szereztek és azon a dobogón állhattak, pontosan olyan körülmények között, ahol majd a világbajnoki érmesek állnak júliusban.

Olyan élményekkel gazdagodhattak versenyzőink, amely reméljük további erőt, kitartást ad a munkához és a közelgő országos bajnokságokhoz!

Eredményeik a csatolt dokumentumban, a versenyen készült képek a Galériában megtekinthetők!

Budapest Open