Nyíltvízi Úszó Országos Bajnokság

 2018. június 16-án, a Magyar Úszás Napján nemcsak a Nyíltvízi Úszó Világkupát rendezték meg Balatonfüreden, hanem az ifjúsági korosztály Nyíltvízi Úszó Országos Bajnokságát is. Balogh János három tanítványa vágott neki az embert próbáló versenynek. Az időjárás nem volt túl kegyes az OB. résztvevőihez, hiszen a meteorológiai szolgálat másodfokú viharjelzést adott ki szombatra a Balatonra. Ezért a korábban tervezett 2,5 km.-es pályahosszt 1km.-re csökkentették a szervezők. Az egész nap során, épp a verseny idején (du.16.00 órakor) volt a leghűvösebb, legszelesebb az idő és nagyon nagyok voltak a hullámok a tavon.

Együtt indították el az 5 km. és a 7 km.-es verseny mezőnyét, így mindhárom VUK-os egy időben tempózott a 22 C-os vízben.

PINTÉR ÁDÁM és VEISZ RICHÁRD 5km.-en, míg MÜRKLI MÁRTON 7 km.-en állt rajthoz és küzdött meg korosztálya legjobbjaival. Mindhárom fiú remekül versenyzett a számukra szokatlan környezetben!

 Az U14-15-ös korosztályban  Ricsinek sikerült a pontszerző nyolcadik helyet megszereznie, Ádám pedig, aki fiatalabbként indult ebben a korosztályban, a 17. helyen ért célba.Márton szintén fiatalabbként állt rajthoz és az egészen kiváló (szintén pontszerző) 7.helyen végzett az U 16-17-esek versenyében!

A verseny után meleg teával és plédekkel várták a szervezők a kimerült versenyzőket, akiket a helyszínen buzdítottak a Jövő Bajnokai Programban résztvevő versenytársaik is!

Gratulálunk az eredményekhez, nagyon büszkék vagyunk rájuk!

Nyíltvízi Úszó Országos Bajnokság - Pintér Ádám, Veisz Richárd, Mürkli Márton

Pintér Ádám, Veisz Richárd, Mürkli Márton